Door Willem van den Elskamp op donderdag, 07-05-2015 in

Jan Haakman is een autoriteit op het gebied van klassieke automobielen. Begin jaren ’80 organiseerde hij de jaarlijkse ‘Droomauto”-shows in de Hilversumse Expohal. Al jaren maakt hij het maandblad ”Onschatbare Klassieker Magazine”en zijn klassieker-bijbel het ”Onschatbare Klassieker Jaarboek is zojuist voor de 25ste keer verschenen.

In deze tijd van ’apps’ over allerlei onderwerpen, kan Jan Haakman niet achterblijven. Hij introduceert nu een internationale app: Oldtimer Archiv.com.

Prijsindicaties

Dit is dé app voor het snel opzoeken van aktuele prijzen, technische informatie en foto’s van klassieke auto’s. Met deze app beschik je over de gegevens van maar liefst 9.500 klassieke automobielen en 1.500 Youngtimers op je iPhone, andere smartphones of tablet. Zo kun je overal ter wereld direct de Klassieker of Youngtimer van je keuze bekijken.

Alle auto’s zijn voorzien van een foto, technische gegevens en actuele prijzen in vijf categorieën, varierend van A: Concours, via B: Excellent en C: Goed, tot D: Gemiddeld en E: Project voor wie van klussen houdt… Met de aantekening dat het om prijsindicaties gaat en geen vastgestelde prijzen.

Uiteraard is deze nieuwe app 24 uur per dag beschikbaar en wordt-ie regelmatig geüpdate. Hij is zestalig: Nederlands, Deutsch, English, Français, Italiano en Espagnol. Prijs 3,99 euro voor een jaar lang toegang.