Over ons

Welkom bij Auto-riteit.nl, het blogazine van (auto)journalist, columnist, presentator Willem van den Elskamp.

Willem van den ElskampAuto-riteit is een oldskool blog met nieuws, columns, rij-impressies, interviews, feiten, opinie en humor… Met aandacht voor auto’s (PKW en LKW), verkeer, toerisme, sport en media. Dit alles – en nog veel meer – volgens de klassieke journalistieke normen: kritisch, objectief, onafhankelijk en transparant. Kortom, houd auto-riteit in de gaten, dan mist u niks.

Willem van den Elskamp (Hilversum, 1947) vervulde zijn militaire dienstplicht bij de Koninklijke Marechaussee, waarbij hij als parate MP-er onder meer in Seedorf en Hohne lag. Daarna studeerde hij wiskunde met bijvak econometrie aan het Mathematisch Instituut van de RU in Utrecht. Sinds 1973 is hij journalist; sinds 1975 schrijft hij over auto’s. Hij begon zijn loopbaan bij een huis-aan-huisblad in ’t Gooi, werkte voor dagbladen, nieuwsbladen, huis-aan-huis bladen. Bij VNU zat hij in de redactie van prestigieuze bladen als WoonSignatuur en NieuwsNet.

Vanaf 1980 bouwde hij mee aan Persburo Page Press in Bussum, gespecialiseerd in kopij voor h-a-h-bladen. Als destijdse ‘koning van de huis-aan-huisbladen’ ging hij er prat op dat er in vrijwel alle Nederlandse brievenbussen wel ’ns een lap tekst van hem was beland.

Willem verzorgde auto-rubrieken voor mannenbladen (Rits, Aktueel, Penthouse, WOAMM), werkte voor autobladen (Autovisie, AutoWeek, AutoPress, Automobiel Magazine, Onschatbare Klassieker), sponsored magazines, lifestyle- en toeristische bladen, zat in de jury van ’De Zakenauto van het Jaar’ en ’De Trekauto van het Jaar’.

Van 2006 tot 2014 schreef hij columns en deed interviews op autoshows voor www.autokopen.nl. Tegenwoordig schuift hij regelmatig aan in de studio van Transportradio om te praten over auto’s, verkeer en wat er verder ter tafel komt.