Door Hans van Sunder op dinsdag, 15-03-2016 in

Afgelopen zondag reed er een futuristische Mercedes door onze hoofdstad. Met deze F 105 Luxury in Motion werden op een aantal beeldbepalende locaties in Amsterdam filmscènes opgenomen.

Dit ten behoeve van de voorbereiding op een bijzonder vergadering van EU-ministers. Voor het eerst gaan die bewindslieden namelijk in gesprek over zelfrijdend vervoer en smart & green mobility. Plaats van handeling Amsterdam, datum 14 april. Tijdens deze bijeenkomst wordt een beeld geschetst van de mobiliteit in 2035.

De Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion is een autonoom rijdend studiemodel, maar niet alleen een vervoermiddel. Het is ook een plaats waarin mensen zich terug kunnen trekken. Daarom is het interieur uitgevoerd als een lounge: ruim en comfortabel. De F 015 wisselt bovendien continu informatie uit met zijn passagiers en de buitenwereld en zijn vooruitstrevende brandstofcel Plug-In Hybrid aandrijflijn maakt emissievrij rijden mogelijk.

De film, waarin de F 105 een belangrijke rol vertolkt, speelt zich af in Amsterdam 2035. Smart and green mobility staan daarin centraal.